Moje cesta napříč PHP v praxi

image_12

Vzdělání

Programování se věnuji od střední školy. Měl jsem na výběr mezi programováním v C# / PHP. Vybral jsem is PHP což pro mojí smůlu bylo na škole dost ošizené, takže jsem se musel většinu učit sám.

Praxe

Od roku 2020 jsem zaměstnán jako PHP programátor. Většinu času z toho na IČO. Do první práce jsem se dostal díky maturitní práci, která byla e-shop šablona a plugin pro WordPress. Tam jsem se ale snažil hlavně posunout od WordPressu pryč, dostal jsem se trochu k symfony, ale hlavně jsem se učil ShopSys. Dále jsem nastoupil na full remote pozici. Tam jsem se dostal do kontaktu s Nette se kterým pracuji na dále. Toto byla výborná zkušenost, díky které jsem se posunul tam kde jsem teď. I když práce na full remote mi nedala 100% z toho, co jsem se tam mohl naučit. Teď jsem na konci zkušební doby tady v ModuliS a jsem zvědavý, čemu se tu přiučím.

První dny

Hned jsem se dostal k většímu úkolu. Měl jsem na starost refaktor části aplikace, což jsem uvítal jelikož jsem si během pár týdnů prošel velkou část struktury kódu. Díky tomu jsem se docela zaběhl v postupech firmy a dostal jsem i možnost se k těmto postupům vyjádřit a navrhnout jejich úpravu.

Co dál?

Cílím na to se dostat na PHP seniora, momentálně se vidím jen jako medior. I když se přiznám, že ve volném čase se momentálně věnuji NextJS místo PHP.

Zpět nahoru
dominik-finta
Dominik Finta

I prográmátoři můžou chodit do lesa, lovu zdar!